Zuid-Koreaanse bankreuzenplannen om Bitcoin en Crypto Custody Services te lanceren

KB Kookmin, een van de grootste banken in Zuid-Korea, is op weg om Bitcoin en crypto custody diensten te lanceren na samenwerking met crypto trading platform Cumberland Korea en blockchain venture fund Hashed.

In een blogpost zegt Jin Kang, juridisch en compliance officer bij Hashed, dat het strategische partnerschap zich zal richten op het beveiligen en beheren van digitale activa, het lobbyen voor gunstige regelgevende maatregelen en het werken aan de ontwikkeling van het oude financiële systeem.

De oprichting van het consortium komt nadat de Zuid-Koreaanse overheid de wetgeving heeft goedgekeurd die cryptocurrencies legaliseert en digitale activa als belastbaar bezit beschouwt. De verschuiving in het reguleringsbeleid van de regering gaf de grootste banken van Zuid-Korea, waaronder KB Kookmin, het duwtje in de rug om te ploeteren in crypto-activa.

Maar de sprong van KB Kookmin in de ruimte voor digitale activa is niet beperkt tot Bitcoin Profit en andere cryptocurrencies. De bankgigant verwacht ook de digitalisering van andere activaklassen.

„KB Kookmin Bank, de grootste bank van de vier, verwacht dat de digitale activa-industrie niet alleen betrekking zal hebben op cryptocurrencies, maar ook op andere traditionele activa zoals onroerend goed, kunst en andere gereformeerde rechten die zullen worden uitgegeven en verhandeld op blockchain-platforms. Het partnerschap lonkt daarom naar het begin van een lange reis om de noodzakelijke technologiestapel op te bouwen.“