Roubini noemt DeFi nu ‚junk vaporware‘

Econoom Nouriel Roubini heeft de bloeiende gedecentraliseerde financiële economie (DeFi) bekritiseerd door de hele sector te bestempelen als „de nieuwe crypto fad“ en „junk vaporware“.

De Amerikaanse econoom ging op 16 november

De Amerikaanse econoom ging op 16 november naar Twitter om te zoeken naar „grote goedkope“ fintech-oplossingen die volgens hem niet afhankelijk zijn van hyped blockchain-technologie. Hij zei in een tweet:

De toekomst van de financiën is gecentraliseerd Fin Tech. DeFi is de nieuwe crypto rage en het is totale bullshit junk vaporware!!!

De laatste tijd heeft Bitcoin de crypto-rally geleid, terwijl de voorraden, olie en goud veel volatiliteit ondergingen. Ondertussen wordt de totale waarde van DeFi geschat op maar liefst 13,7 miljard dollar. Veel van dit alles wijst erop dat een hernieuwde interesse in bitcoin zich leek te verbinden met „zijn potentieel als een hedge tegen de inflatie“.

Zijn laatste tweet was een reactie op een artikel over de economische situatie in Venezuela, waar de hyperinflatie zijn munt laat zinken, en tegelijkertijd zijn burgers dwingt om te kiezen voor Zelle, in plaats van Bitcoin, over hun waardeloze munt.

Zelle is een in de VS gevestigd digitaal betaalnetwerk

Zelle is een in de VS gevestigd digitaal betaalnetwerk dat eigendom is van Early Warning Services, een particuliere financiële dienstverlener die eigendom is van de zeven grote Amerikaanse banken. Maar alleen klanten van deze Amerikaanse banken kunnen Zelle gebruiken om geld te versturen via een mobiele telefoonapplicatie. Dit betekent dat Venezuelanen zonder een Amerikaanse bankrekening de app niet kunnen gebruiken, wat hen dwingt om te vertrouwen op expatriates.

Dit is niet de eerste keer dat de econoom DeFi bekritiseert. In september, toen de Defi-manie op zijn hoogtepunt was, had hij getweet:

DeFi was vaporware vanaf het begin. Nu is de blokkerketting volledig haperend en was altijd de meest overhypte technologie in de geschiedenis van de mensheid.

Ondertussen had Roubini ook al eerder stablecoins geslagen door de aannames van een criticus dat Tether de 2020 Bitcoin-markt manipuleerde en dat de stablecoin een oplichterij was, te retweeten.