NASDAQ-beursgenoteerde MicroStrategy koopt $ 175 miljoen meer aan Bitcoin

Na een maand geleden voor $ 250 miljoen aan Bitcoin te hebben gekocht, heeft MicroStrategy opnieuw $ 175 miljoen gekocht. Het bedrijf bezit nu 0,18% van alle bitcoins die ooit bestaan.

Het aan de NASDAQ genoteerde bedrijf dat business intelligence en mobiele software MicroStrategy levert, heeft $ 175 miljoen aan Bitcoin aan zijn portefeuille toegevoegd. De toevoeging komt slechts een maand nadat het bedrijf $ 250 miljoen van de primaire cryptocurrency heeft gekocht.

MicroStrategy verdubbelt zijn bitcoin-accumulatie

Zoals CryptoPotato een maand geleden meldde, kocht het in Virginia gevestigde bedrijf dat software ontwikkelt om interne en externe gegevens te analyseren om betere zakelijke beslissingen te nemen, 21.454 bitcoins ter waarde van $ 250 miljoen aan.

Dit maakte deel uit van MicroStrategy’s tweerichtingsstrategie voor kapitaaltoewijzing, waarbij het bedrijf ook voor $ 250 miljoen aan aandelen kocht. Op dat moment zei de CEO en oprichter van het bedrijf, Michael Saylor, dat de unieke kwaliteiten van Bitcoin Superstar het actief een afdekking maken tegen inflatie en de indrukwekkende ROI van Bitcoin in het afgelopen decennium naar voren hebben gebracht .

Op 11 september zei MicroStrategy in een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) dat het van plan is meer van de primaire cryptocurrency te kopen.

Eerder vandaag bevestigde Saylor dat zijn bedrijf 16.796 bitcoins (ter waarde van $ 175 miljoen) meer had gekocht. Bijgevolg bestaat de portefeuille van MicroStrategy nu uit 38.250 bitcoins tegen een „totale aankoopprijs van $ 425 miljoen, inclusief vergoedingen en kosten.“

Dit vind je misschien ook leuk:

Bitcoin-prijs blijft hangen terwijl NASDAQ de hoogste punten ooit breekt: het wekelijkse cryptorapport
Bitcoin en aandelen crashen samen: 11 juni bewees dat ontkoppeling mogelijk is verdwenen (in tegenstelling tot goud)
Altcoin-seizoen in Wall Street: Hertz 2-Weeks 1.000% winst ondanks faillissementsaanvraag

Het is vermeldenswaard dat MicroStrategy in een maand tijd bijna 0,2% van alle bitcoins heeft gekocht om ooit te bestaan, aangezien het maximale aanbod van de cryptocurrency beperkt is tot 21 miljoen munten.

BTC als de primaire reserve-activa van de schatkist

In de indiening bij SEC verdubbelde de raad van bestuur van het bedrijf het verhaal dat Bitcoin doorlopend dient als de ‚primaire schatkistreserve‘ van het bedrijf, afhankelijk van de marktomstandigheden en de verwachte behoeften van het bedrijf aan liquide middelen, inclusief toekomstig potentieel. aandeleninkoopactiviteit. „

Interessant is dat de aandelen van MicroStrategy (MSTR) in waarde zijn gestegen na de bevestiging van Saylor. In de eerste uren nadat Wall Street vandaag zijn handelsdeuren opende, is MSTR met 3,5% gestegen tot $ 147.

Op een year-to-date schaal bereikten de aandelen van het bedrijf in februari een piek van meer dan $ 150, voordat ze kelderden tot $ 90 tijdens de door COVID-19 veroorzaakte crisis. Met de stijging van vandaag nadert MSTR zijn hoogste jaarlijkse punt.